Over mij | Jantine Kuipers

Mijn naam is Jantine Kuipers en heb een eigen praktijk in Oudwoude. Als Manueel Praktizijn® ben ik gediplomeerd in Shiatsu Ryoho, Segmentale Massage Therapie, Klassieke Massage en Voetreflexologie. Dit heb ik behaald bij de DBA. Daarnaast heb ik medische basiskennis (MBK) volgens PLATO-normen, dit om vergoedingen bij de zorgverzekeraars mogelijk te maken. In de loop der jaren heb ik scholingen gevolgd in onder andere mindfulness, ooracupunctuur en cupping. Jaarlijks volg ik scholingen in de MBK volgens PLATO. Iedere 5 jaar moet ik voldoen aan een minimaal aantal uren scholing in mijn vakgebied. Een paar keer per jaar heb ik intervisiebijeenkomsten met mijn collega’s. Op het volgen van de scholing/intervisie wordt toezicht gehouden door mijn beroepsvereniging NVST. Deze controleert of je voldoet aan de verplichtingen. Periodiek wordt de praktijk gevisiteerd door een extern visitatiebureau. De beroepsvereniging ontvangt het rapport en monitort eventuele verbeterpunten.

In je leven word je een bepaalde richting “uitgeduwd”. Het is een invloed van andere mensen en je eigen innerlijk. Je maakt altijd dingen mee die later weer invloed hebben. Maar een goede balans zoeken in je leven, een goede balans in wie je bent en hoe je wilt zijn en hoe dit is tegenover je naaste. Vind rust en evenwicht in je dagelijkse leven…Een gezond mens heeft een goede balans in zijn leven, een balans tussen lichaam en geest…Ik ben al jaren op zoek naar een goed evenwicht, nog meer sinds ik kinderen heb, dit is ook zo belangrijk voor hun! Een rust zoeken met yoga, wat ik een tijdje heb gedaan. Na de lange ontspanning kun/wil je eigenlijk niet meer opstaan. Sommige mensen lagen dan gewoon te slapen! Wat zijn zij goed in ontspanning, een goede balans! Eigenlijk sluit Shiatsu dus goed bij mij aan. En het is zo reuze interessant! Iedereen zegt nou, Shiatsu? Jij? Nooit van je verwacht! Maar eigenlijk werk ik nu nog met mijn handen. En moet je soms creatief zijn om een goede behandeling in elkaar te draaien. Maar dan nog het mooiste van alles.. Het effect dat het heeft op cliënten. De reacties! “Het voelt zo goed, ik ben losser, minder pijn.” “Shiatsu verandert je!” En dat is meer dan waar, zelf verander ik ook. Ik kom misschien nu wel tot mijzelf!

mediteren-2

Shiatsu ontspant, bevordert de bloedcirculatie,

bestrijdt symptomen van stress en

ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Bovendien bevordert het het

bewustzijn van ons lichaam, onze lichaamshouding en levensstijl en leert het (eerder) te

luisteren naar de signalen die ons lichaam ons geeft.”