Cupping

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier worden de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.   

3a

De cupping techniek die ik gebruik is eigenlijk meer een afgeleide van de bindweefselmethode.  De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting  van het bindweefsel c.q.  spierverloop en de energiebanen. Met de cup kan je de kracht/vacuüm goed doseren. De eerste paar keren is de behandeling pijnlijk omdat het onderliggende weefsel  verstoord is, maar tot nu toe is het wel één van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken wordt de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandelde gebied min of meer wordt verdoofd. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is. In het ergste geval heeft de patiënt  4 dagen napijn. De hersteltijd wordt elke week korter. De cupping behandeling is niet altijd geschikt voor cliënten met een hoge bloeddruk of bij zwangerschap. Bij spataderen kunnen de benen beter niet worden behandeld. Na de behandeling zijn blauwe tot zwarte plekken normaal, deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen vanzelf.

Een behandeling bestaat nooit alleen uit cupping, als dit wordt toegepast is het altijd een onderdeel van een behandeling